lomamökki

Toivotamme juuri sinut tervetulleeksi lomailemaan lomamökeillämme. Jokainen lomamökki on erilainen ja uskomme, että löydät niistä juuri sellaisen mitä kaipaat. Valitse neljästä vaihtoehdosta mieleisesi ja tule viettämään rauhallinen loma luonnon läheisyydessä. Sijaitsemme keskellä Suomea, Multialla

majoituspalvelu

lomamökki keski-suomi

Historia

Nevalan lomamökkien taustalla toimii koko Nevalan perhe, joista päävetäjänä toimii Marko Nevala. Toiminnan aloitti 1986 Arja ja Juhani Nevala ja vuonna 2003 tapahtuneen sukupolvenvaihdoksen myötä toimintaa jäi jatkamaan Marko Nevala. Sähköisestä puolesta vastaa veljeksistä Jarmo Nevala, joka hoitaa sivujen päivittämisen, ylläpidon sekä sähköposteihin vastaamisen.

Idea mökin rakentamiseen lähti joskus 1980-luvun alussa, kun Isämme Juhani mietti omaa synnyinpaikkaa, mikä on sijainnut Nevalan lomamökkien läheisyydessä. Nykyään Juhanin synnyinkodin rauniot on poistettu ja ympärille rakennettu yhteinen leikkikenttä, sekä kota jonka läheisyydessä on mukava muistella menneitä. Oma mökki on jokaisen Suomalaisen perinteinen unelma ja sellainen se oli Nevalan perheelle aluksi, kunnes syntyi ajatus lomamökkien vuokraamisesta.

1986 Unelma - Ajatus mökin rakentamisesta syntyi jo aikaisemmin ja toteuttamaan sitä aloitettiin syksyllä 1985. Unelman rakentaminen oli mökeistä työläin sillä aikaisempaa kokemusta silloin mökin rakentamisesta Onkilammen rantaan ei ollut. Työlääksi mökin rakentamisen teki myös sen, että mökki rakennettiin melko pitkälle käsityönä. Lopputuloksena syntyi mökki, jossa perheemme vietti aikaa lomaillen.

1992 Onnela - Ajatus Onnelan rakentamisesta kehittyi vuosien aikana ja lopullinen päätös tehtiin joskus 1990-luvun alussa. Opit Unelman rakentamisesta oli vahvassa muistissa ja tiettyjä asioita päätettiin helpottaa ja kehittää. Ensimmäisenä ja suurimpana vaatimuksena oli ympärivuoden asuttava mökki.

1994 Punainen tupa - Onnelan jälkeen Juhani alkoi suunnitella, montako mökkiä Onkilammen rantaan voisi vielä rakentaa ja onko mahdollista ostaa viereistä maa-aluetta. Asiat selkeytyivät melko nopeasti ja päätöksiä tehtiin. Punainen tupa sai alkunsa siitä, kun Multialainen mies alkoi myydä riihtä Juhanille. Käydessämme katsomassa riihtä Juhanilla heräsi ajatus hirsien uusiokäytöstä. Miksi ostaa kallista kehikkoa, kun suvusta löytyy kirvesmiehiä ja hirret on valmiina. Punainen tupa nousi pystyyn kokonaan alkutekijöistä, sekä Unelman ja Onnelan tuoman kokemuksen pohjalta.

1995 Unelman laajennus - Kun kolmas mökki saatiin valmiiksi, aloimme suunnitella kuinka voisimme kehittää Unelmasta paremman. Ajatuksena syntyi laajennuksen tekeminen, jonka avulla saisi enemmän tilaa Unelmaan. Laajennuksen pohjalta Unelmaan tuli lisää kaksi makuuhuonetta ja wc.

1998 Toivola - Aikaisemmin kun selvitimme rakennuslupa asioita tuli ilmi, että Onkilammen rantaa voi rakentaa neljä mökkiä. Siitä syntyi sitten ajatus viimeisen mökin rakentamisesta Onkilammen rantaan. Toivolan rakentaminen oli loppupelissä melko nopea projekti sillä kokemus edellisten mökkien rakentamisesta oli vahvassa muistissa.

2001 Leikkikenttä - Kun kaikki rantapaikat oli käytetty ja käsiä syyhytti edelleen rakentaminen, Juhani päätti sitten rakentaa leikkikentän ja kodan lapsille mökkien läheisyyteen. Tästä alkoi rakentaminen viimeinen kesä. Leikkikenttä ja kota on nykyään melko aktiivisessa käytössä mökkeilijöiden keskuudessa.

2003 Sukupolvenvaihdos - Iän alkaessa painamaan päätettiin tehdä sukupolvenvaihdos syksyllä 2003. Juhani ja Arja Nevala siirtyivät sivuun ja Marko Nevala jatkaa toimintaa.